
Ons team
Ons team bestaat uit artsen, psychologen en psychologisch consulenten die elk vanuit hun discipline een specifieke expertise hebben. Omdat we veel waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling, open communicatie en een kritische blik, is het geheel meer dan de optelsom van de delen.
Patiëntgerichtheid, wetenschappelijkheid en samenwerking zijn kernwaarden die we hoog in het vaandel dragen. Vanuit deze waarden streven we naar kwaliteit.

dr. Pauline Clerick
- Systeemtherapeut i.o.

Alexis D’Hondt
- Systeemtherapeut
- Psychodiagnosticus

dr. Wout De Ruyck

Sarai Ramboer

dr. Simon Vanmarcke
- Integratief psychotherapeut
Disciplines
(Kinder- en jeugd)psychiater
Een (kinder- en jeugd)psychiater heeft minstens 6 jaar geneeskunde gestudeerd en koos daarna voor een specialisatie in de psychiatrie. Psychiaters zijn artsen en mogen medicatie voorschrijven.
De titel van psychiater is beschermd. Dat wil zeggen dat niet iedereen zich psychiater mag noemen. Artsen moeten zich houden aan de deontologische code van de Orde der Artsen.
Klinisch psycholoog
Een klinisch psycholoog heeft een 5-jarige universitaire opleiding in de psychologie voltooid. Sinds 2016 is het beroep van psycholoog een ‘autonoom gezondheidszorgberoep’. Dat betekent dat psychologen zelfstandig psychologische handelingen mogen verrichten, zoals psychodiagnostiek en psychotherapie.
De titel van psycholoog is beschermd en ook zij moeten zich houden aan een deontologische code, deze van de Psychologencommissie.
Psychologisch consulent
Een psychologisch consulent is iemand die een diploma behaalde in de Toegepaste Psychologie.
Dankzij een doorgedreven opleiding is de psychologisch consulent bedreven in het afnemen van allerhande psychologische tests en vragenlijsten, alsook in het systematisch verzamelen van informatie door middel van interviews.
Psychodiagnosticus
Een psychodiagnosticus is iemand die zich bezighoudt met het uitvoeren van testdiagnostiek. De titel psychodiagnosticus is geen beschermde titel, wat wil zeggen dat eenieder deze term kan toe-eigenen.
Er is tot op heden geen verplichting om een specifieke opleiding te volgen maar vanuit onze visie trachten wij dit zoveel mogelijk te stimuleren.
Psychotherapeut
Een psychotherapeut heeft zich extra geschoold via een erkende psychotherapieopleiding. In zo’n opleiding leert men psychische klachten behandelen. Een psychotherapeutische behandeling kan gebeuren op verschillende manieren. Er bestaan dan ook verschillende therapiestromingen, met elk hun eigen visie en methodieken.
De titel van psychotherapeut is niet beschermd, maar sinds 2016 is de uitoefening van de psychotherapie dat wél. Hiervoor moeten zorgverleners aan bepaalde voorwaarden voldoen.
Kwaliteit
Om kwaliteitsvolle diagnostiek te garanderen, baseren wij ons op de richtlijnen zoals opgesteld door richtlijnendatabase (richtlijnendatabase.nl) en het kwaliteitscentrum diagnostiek (kwaliteitscentrumdiagnostiek.be). Multidisciplinair werken is daarbij een van de hoekstenen, wat betekent dat rechtstreekse samenwerking tussen de arts (kinder- en jeugdpsychiater of volwassenenpsychiater) en de psychodiagnosticus van groot belang is.
We kozen ervoor om in onze praktijk de expertise van psychodiagnostici en artsen samen te brengen in één team. Door deze samenwerking en overleg zijn we ervan overtuigd dat we op een kwalitatieve manier aan diagnostiek kunnen doen.


Healing environment
Ons gebouw is ingericht volgens de principes van ‘healing environment’. De inrichting van een gebouw heeft een invloed op hoe mensen zich er voelen.
We hebben aandacht voor daglicht, planten, frisse lucht, privacy, stilte, rustige kleuren en een huiselijke sfeer. Want ook die elementen dragen bij tot je goed voelen.